20 may. 2015


.

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu fa un mes un company d'un institut de Barcelona va perdre la vida fent la seva tasca docent.
Avui les escoles estàvem cridades a realitzar diferents actes en record del nostre company .
Nosaltres ens hem afegit a aquests actes i una companya ha anat aquest matí a una concentració davant de serveis Territorials de San Feliu. A més a més, al migdia, el claustre hem fet un minut de silenci i hem llegit un manifest unitari que ens ha portat a uns minuts de reflexió sobre la situació actual que està patint l'educació.
També hem penjat dos cartells a l'entrada de l'escola amb la frase. "TOTS SOM ABEL" (cartells unitaris que hem portat les escoles a la concentració del matí)
Les activitats han estat adreçades al claustre.

Des de l'escola us volem fer  partícips d'aquesta informació.                
"TOTS som ABEL"

Escola Els Pins



MANIFEST  ACCIONS 20 DE MAIG
Recordarem sempre que el company Abel Martínez Oliva va morir fent un acte educatiu. Un acte educatiu és generós, compromès, digne. Rebre la mort com a resposta és el més dolorós dels contrasentits. També volem donar el nostre suport i acompanyament a les altres víctimes.
No podem passar de llarg, ni fer com si res no hagués passat.  Sembla com si el Departament d’Ensenyament hagués fet tot el possible per mantenir-ho en l’oblit I llençar un bombardeig mediàtic (fins i tot comunicant de forma precipitada el possible diagnòstic d’un menor) per aïllar la seva mort de la degradada situació social en què vivim, argumentant que havia estat un cas excepcional, un accident imprevisible.
Els governs central o català, no donen resposta a la problemàtica social i la seva política de retallades contribueix al deteriorament de la situació.  A més, aquestes retallades a l’educació també impedeixen que els centres puguin apaivagar aquestes tensions, i detectar i prevenir conductes de risc. La precarietat no és compatible amb la dignitat ni la qualitat de l’educació.
Hi ha hagut reduccions  en els Equips d’Atenció Pedagògica, en els psicopedagogs i departaments d’orientació, en les Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE) i en el personal de suport del Departament (TEI, Auxiliars Educació Especial, Educadors/es d’EE, etc.) També hi ha hagut  reduccions en els temps per establir l’atenció tutorial  amb alumnes i famílies per part de professorat sobrecarregant l’horari lectiu, supressió de  reforços i atenció individualitzada, reduccions d’espai i temps per coordinacions, no cobertura de les baixes des del primer dia, increment de ràtios....
Volem que el dol esdevingui força, reflexió i generi propostes. A les escoles i instituts necessitem les mesures educatives, els recursos i les condicions necessàries per a atendre a la diversitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació pública.

No hay comentarios:

Publicar un comentario